Välkommen till Vanliga frågor. Här hittar du svaren på frågor som vi ofta får - eller har anledning att tro kan vara väsentliga.

 

Kan man hyra backen för skola, företag eller annan organisation?

Javisst, förutsatt det inte rör sig om normal öppettid - vilket betyder helger och sportlovet (vecka 10). Skolor som drivs av Sundsvalls kommun betalar enbart självkostnadspris. Övriga betalar ett modest marknadspris. Mejla vetten@gmail.com så lämnar vi en offert.

Är Vetten Alpina IF den enda idrottsföreningen i Indal-, Liden- och Holmområdet?

Nej, inte alls. De finns andra föreningar i Indal (Indals IF), Liden (Indalslidens sportklubb) och Holm (Holms sportklubb). De ägnar sig mest åt fotboll och ishockey, men emellanåt även åt skidåkning. Vetten Alpina äger dock den enda backen för utförsåkning i området.

Hur långt är det till nästa skidbacke?

Det är 50 km till Skönviksbacken i Timrå, 52 km till Södra berget i Sundsvall, 61 km till Kullstabacken i Hammarstrand och 62 km till Nolbybacken i Kvissleby. Snösäkrast är det i Hammarstrand.

Är det bara medlemmar i Vetten Alpina som får använda backen?

Nej. Backen på Vättaberget är öppen för allmänheten och alla hugade föreningar är välkomna att nyttja den. Medlemmar i Vetten Alpina har emellertid en del rabatter som gör det klokt att bli medlem om man tänker åka lite mer. Backen kan också hyras ut till företag eller föreningar vid andra tidpunkter. 

När blir det konstsnö i backen?

Så snart som praktiskt möjligt. Vattenledningar finns från älven till backens topp och vi provtryckte i slutet av förra säsongen med framgång. Då skaffade vi också en nyare och mer kraftfull pistmaskin som ställdes i ordning under 2016. Nu krävs lite investeringar i spjut och maskiner, sedan blir det spruta av! Tanken är att använda den här säsongen för att trimma in, fixa med finansiering och se till vad som behöver kompletteras på sikt för att göra Vettenbacken till en attraktiv skidort!